Σελίδες

Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Α΄ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ



Γ. Αρναούτης: «Υπάρχει η πολιτική που θέλει να οδηγήσει τα παιδιά έξω από το Γενικό Λύκειο»
 
Από τη μεγάλη διαμαρτυρία των μαθητών της Δράμας στις 26 Σεπτεμβρίου 2013. «Νέο Λύκειο κομμένα και ραμμένο στα μέτρα των φροντιστηρίων». (Φωτ. αρχείου).
Δυσκολεύει η βαθμολογία, καθώς χρειάζεται 10 άλγεβρα, γεωμετρία, νέα, αρχαία ή λογοτεχνία και 8 τουλάχιστον στα άλλα μαθήματα – Αν εφαρμοστεί, θα εκτινάξει τη σχολική αποτυχία και τη μαθητική διαρροή από το Λύκειο σε πολύ υψηλά ποσοστά.


Του Θανάση Πολυμένη

ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΥΝ από φέτος τα πράγματα για τους μαθητές της Α΄ Λυκείου, καθώς καλούνται για πρώτη φορά, να δώσουν προαγωγικές εξετάσεις για να περάσουν την τάξη, με άμεσο κίνδυνο ακόμα και να χάσουν χρονιά οι περισσότεροι από αυτούς, καθώς δυσκολεύει η βαθμολόγηση, ενώ τα θέματα των εξετάσεων, θα επιλέγονται κατά 50% από τον καθηγητή και κατά 50% με κλήρωση από μια «Τράπεζα Θεμάτων».

ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΧΩΡΙΣ ΤΑΜΠΕΛΕΣ!!!

Το «Λάθος του Τσουμάνη» και οι μουσικοί του δρόμοι

«Δεν πρέπει κανείς σήμερα να θεωρεί δεδομένο τίποτα, όσον αφορά στο τι είναι πραγματικά τέχνη»




Του Θανάση Πολυμένη

Ο ΣΤΑΥΡΟΣ Τσουμάνης είναι ένας νέος μουσικός που έχει ήδη κάνει τα πρώτα του βήματα στους δρόμους της αδηφάγας μουσικής βιομηχανίας. Αν και γεννήθηκε στην Καβάλα, μεγάλωσε και δημιούργησε στη Δράμα, σπούδασε μαθηματικά και με σταθερά βήματα πια, καταλήγει να γράφει μουσική σε κινηματογραφικές ταινίες, να έχει δικό του μουσικό σχήμα και να ατενίζει το μουσικό του μέλλον … αφαιρώντας τις ταμπέλες και το περιττό!
            Καιρό προσπαθούσαμε να βρεθούμε και να μιλήσουμε, αλλά όταν η συνάντηση επετεύχθη, ο Σταύρος ήταν κυριολεκτικά ένας χείμαρρος. Έτσι, η υποτιθέμενη συνέντευξη ξέφυγε, δεν κινήθηκε σε κανένα απολύτως πλαίσιο και κατέληξε να είναι μια μεγάλη κουβέντα για το πώς βλέπει ο ίδιος τη μουσική.
            Ο Σταύρος Τσουμάνης σπούδασε κλασική κιθάρα δίπλα στον βραβευμένο καθηγητή Γαβριήλ Παυλίδη, από τον οποίο, όπως λέει, υιοθέτησε την ανθρωποκεντρική θεώρηση της τέχνης και την αυστηρότητα στην εκτέλεσε και την γραφή.

Τρίτη 8 Απριλίου 2014

2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ & ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ



Σύλλογος «Αλκυόνη» Δράμας – Ένας μοναχικός σύλλογος…


Η δημιουργία ενός Κέντρου Ημέρας για τον αυτισμό θα λύσει πολλά προβλήματα!



Του Θανάση Πολυμένη

Οι κυρίες, Ολυμπία Σαραφοπούλου (αρ.) και Ευαγγελία Σοουτλή.
Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ μας, έχει ορίσει διάφορες ημέρες, κατά τις οποίες θυμόμαστε ότι πρέπει να κάτι να κάνουμε για κάποιο πράγμα. Από την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ή του Νερού, ή της Δασοπονίας, μέχρι την Παγκόσμια Ημέρα για την Ενημέρωση και Ευαισθητοποίηση για τον Αυτισμό. Βέβαια, αυτό από μόνο του δεν αρκεί για να ευαισθητοποιήσει πραγματικά τους ανθρώπους γύρω από τον αυτισμό.
            Στη Δράμα δραστηριοποιείται ένας και μοναδικός Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό «Αλκυόνη», που βρίσκεται επί της οδού Φιλιππουπόλεως 11. Πρόεδρος του Συλλόγου η κα Ολυμπία Σαραφοπούλου, με την οποία έχουμε μιλήσει και παλαιότερα σε άλλες εκδηλώσεις.